Idag har jag haft en heldag i stallet, jag är helt slut nu men det är så himla värt det! Älskar att bara vara där och pyssla om min älskade häst Sunnyboy. Eller okej, han är ju inte min egentligen jag är ju ”bara” medryttare men jag älskar honom som om han vore min egen. Jag åkte till stallet tidigt idag, tog med mig en termos kaffe och ett par frallor med ost så att jag skulle kunna fika också. Vi red ut på en långtur tillsammans med en annan tjej från stallet och hennes häst. Efter det hade jag en hel del att fixa i stallet. Det blev verkligen en heldag så när jag väl kom hem blev det direkt in i duschen och sen var det dags att laga mat. Det tar på krafterna att vara ute och hålla igång en hel dag. Det här är ju mitt första inlägg om min häst så jag tänkte berätta lite för er hur det funkar att vara medryttare och vad det är för häst jag är medryttare till.

En dag i stallet

Medryttare

Man kan säga att det är som att jag är en ”extra mamma” det vill säga, det är inte min häst. Han har en annan ägare men 2–3 dagar i veckan är jag där och tar hand om honom. Det handlar delvis om ridningen, han behöver ju få sin motion men också det övriga runt omkring så som att rykta, mocka och ge honom mat.

Holländskt varmblod

Hästen jag är medryttare till är ett holländskt varmblod, rasen härstammar från Nederländerna precis som namnet antyder. Rasen är speciellt känd för att vara bra på hoppning och att de har stor tävlingsinstinkt. När jag var liten var hela mitt rum prytt av affischer på hästen Milton som också kallades för Sagohästen, det var nog de flesta hästtjejers rum på den tiden… Han var en helt otrolig hopphäst som vann massor av priser och han var ett holländskt varmblod. Det har alltid varit min dröm hästras så jag är så lycklig över att jag har möjlighet att vara medryttare till en nu!