Idag tänkte jag ge er lite tips om något som är en av mina största passioner i livet nämligen fotografering! Kanske ni också vill ta finare bilder till er blogg? Det är ju så mycket roligare att läsa bloggar som har fina bilder, tycker jag i alla fall. Oavsett vad ni har för syfte så tror jag att de allra flesta vill kunna ta riktigt bra bilder.

Ljus

Att ha rätt belysning när man tar en bild är A och O. Ljuset gör bilden, en enkel justering gällande ljuset kan verkligen förändra hela bilden och känslan som den förmedlar. Ni har säkert märkt att selfies blir extra bra när ni tar dem vid ett fönster, ljuset gör som sagt allt. Hur ljuset faller påverkar också vad som framhävs i bilden. Med eller utan blixt, dagsljus eller skymning – det gör stor skillnad. Det går ju att redigera ljuset i efterhand också men det blir inte samma sak som när ljuset är lyckat från början. Prova er fram och upptäck hur stor skillnad det gör!

Lite fotograferingstips

Utrustning

Oavsett om ni har en riktigt high tech systemkamera eller om ni tar bilder med er mobil så är det viktigt att man känner till och tar hand om sin kamera. Kamerorna i de senaste mobilerna har ofta bra kvalité och det går att skapa väldigt fina bilder med dem. Oavsett vad du använder, se till att du lär känna din kamera, läs instruktioner och lär dig de olika funktionerna. Och glöm aldrig att skydda samt rengöra linsen vid behov, annars blir det inga bra bilder.

Vad är det du vill få fram med bilden?

Många bilder idag känns väldigt röriga, det är så mycket som händer så man vet inte riktigt vad det är man ska kolla på. För att det ska bli tydligt för betraktaren se till att fokus är på objektet du vill framhäva. Tänk också på bildens komposition. Vart i bilden vill du ha objektet, i mitten kanske? Se till att ha en ren bakgrund för att inte dra uppmärksamhet från objektet. Om du tillexempel tar en bild på en person är det kanske inte så snyggt med massa tvätt i bakgrunden